Voorbereiding : 15min
Bereiding: 20 min.
makkelijk en goedkoop
voor 4 personen: 1 kg personen - 100 gr amandelpoeder - 150 gr poedersuiker - 100 gr boter - 100 ml room - 2 eieren - 50 gr pijnboompitten
1) Verwarm de oven voor op 180 graden C. Beboter een ovenvaste schotel. Laat de rest van de boter zachtjes smelten. Snij de abrikozen in twee en verwijder de pit. Leg ze dicht tegen elkaar aan in de schotel.
2) Breek de eieren in een grote kom. Voeg de poedersuiker ( hou 2 el apart), het amandelpoeder, de room en de gesmolten boter toe. Klop alles goed door elkaar met de garde en verdeel de amandelcrème over de abrikozen.
3) Schuif in de oven en laat 20 min bakken. Rooster intussen in een pan met antiaanbaklaag de pijnboompitten tot ze lichtjes goudbruin kleuren. Haal de gratin uit de oven, strooi de pijnboompitten en de 2 el suiker erover. Dien lauw op.
Smakelijk !